Tomatsild med akevitt
Det nærmer seg jul og sild på frokostbordet er et «must»! Tomatsild, sherrysild og andre varianter kan selvsagt kjøpes ferdig på glass, men det kan jo være litt morsomt å lage sin egen sild til jul.
16.12.2014 08:09I «Den store sildeboken» som utkom for en del år siden fins
mange gode oppskrifter - ispedd noen visdomsord.
Her er en oppskrift på tomatsild med akevitt.
Du trenger fire kryddersildfileter,
og til lake bruker du
2 dl tomatketchup
1 ts worchestershiresaus
3 ss olje med nøytral smak
3 ss akevitt
Sukker etter smak - og litt pepper.
Hvis filetene er for salte, må de vannes ut en time eller to.
Tørk dem deretter og skjær filetene i passe biter. Bland sammen
ingrediensene til saus og smak til sist til med sukker og pepper.
Laken/sausen helles over sildebitene i et glass eller krukke, og så
lar du det stå kjølig et døgn så smakene for sette seg.
Grovt brød, hardkokt egg og hva man ellers måtte forbinde med
sild, kan nytes attåt.
Og visdomsordet: Den som anser seg ferdig utdannet, er ikke utdannet, men ferdig!
God sildejul!