Sjømatglede på Fisketorget
Bergen Sjømatfestival ble en stor suksess sist uke, og høydepunktet var publikumsdagen på Fisketorget på lørdag.
17.02.2025 09:44Med strålende sol i Bergen i helgen, tiltrakk Bergen Sjømatfestival seg et stort antall besøkende som fikk muligheten til å smake på noen av de beste sjømatrettene havet har å tilby. Festivalen, som ble startet opp under pandemien, har vært veldig populær siden oppstarten og har blitt en årlig begivenhet som mange ser frem til.
Sildelaget gav i år støtte til festivalen for å sikre at silda også skulle få en sentral plass på menyen. Som en del av dette bidraget ble det arrangert kokkedemoer med matjessild, hvor blant annet kokken Sigurd Bergsvik tilberedte flere ulike retter. Under demonstrasjonen ble det servert over 100 smaksprøver, som forsvant på et blunk. Smaksprøvene ble med andre ord svært godt mottatt, og mange fikk øynene opp for nye og spennende måter å tilberede sild på.
I tillegg til sildeserveringen var det også kokkedemoer med grilling av hvalkjøtt, tilberedning av reker og kveite fra Sterling, som alle tiltrakk seg stor oppmerksomhet og begeistring fra publikum.
(Foto: Sildelaget - Fisketorget i strålende sol lørdag 15. februar.)
Matjes i lompe
Hos Fjellskål i Mathallen serverte Arjen den klassiske og smakfulle varianten, matjes i lompe. Mange besøkende fikk smake på denne delikatessen for første gang og flere ble imponert over hvor godt smakene harmonerte.
Gå til denne siden for å se hvilke butikker som selges matjessild.
(Foto: Sildelaget - Arjen tilbereder matjes i lompe til besøkende i Mathallen.)
Bergen Sjømatfestival har virkelig satt sjømat på kartet, og arrangementet har forhåpentligvis bidratt til å øke interessen for sjømatprodukter.