Sildesalat til påske?
Krydret sildefilet med eple, rødbet, og potet er en klassiker som aldri går av moten. Sildesalat er enkelt å lage og smaker utrolig godt. Server med grovt rugbrød.
14.08.2012 15:00
Ingredienser til 4 pers.
5 stk sildefilet, krydret
0,5 stk eple
3 skiver rødbete, syltet
1 stk potet
0,5 dl sylteagurk
0,5 stk løk
100 g majones
1 dl rømme
eplecidereddik
sukker
Tilbehør: rugbrød
Framgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Kok poteten.
Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
Skjær eple, rødbete og potet i terninger. Finhakk sylteagurk og løk. Rør sammen majones og rømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske. Vend de øvrige ingrediensene forsiktig inn.
Sildesalaten er klar til servering, gjerne med f.eks. grovt rugbrød.
Den kan serveres straks. Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
God påske!
5 stk sildefilet, krydret
0,5 stk eple
3 skiver rødbete, syltet
1 stk potet
0,5 dl sylteagurk
0,5 stk løk
100 g majones
1 dl rømme
eplecidereddik
sukker
Kok poteten.
Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
Skjær eple, rødbete og potet i terninger. Finhakk sylteagurk og løk. Rør sammen majones og rømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske. Vend de øvrige ingrediensene forsiktig inn.
Sildesalaten er klar til servering, gjerne med f.eks. grovt rugbrød.
Den kan serveres straks.
God påske!