Meny

Sildeprosjekt

Sjømat
article image Foto: Norges Sildesalgslag

Sildens helsemessige fordeler er høyt verdsatt i Kina.

23.05.2024 09:00
En forstudie, utført i samarbeid med kinesiske kokker og matentusiaster i Hongkong, viser at sild kan tilpasses det kinesiske kjøkkenet på måter som vil falle i smak. Selv om studien ikke er fullstendig akademisk, indikerer resultatene at det er mulig å introdusere norsk sild i nye, kinesiske varianter. Sildens helsemessige fordeler, som er høyt verdsatt i Kina, gir ytterligere grunnlag for å utforske dette markedet videre. Det er derfor potensial for å utvide eksporten av foredlet sild til Kina.

På årsmøtet sist uke deltok Arjen Kraaijeveld og Geir Lundberg som holdt en presentasjon om sildeprosjektet de jobber med i Kina. Det ble også servering av sild til stor fornøyelse. Se videoen under for å få høre mer om prosjektet eller gå til denne siden for å lese mer om Sildeprosjektet.