Ny sjømatguide fra WWF
WWFs sjømatguide for 2012 er klar og gir grønt lys for blant annet sei, sild, blåskjell og torsk fra Barentshavet.
14.08.2012 14:57
- Mange tror at all fisk og sjømat i norske fiskedisker kommer fra bærekraftig fiske eller oppdrett. Men dessverre: Mye av sjømaten vi spiser kommer fra fiske som ikke er bærekraftig, eller fra oppdrett som har en negativ påvirkning på miljøet. Når det gjelder mange av de minst vanlige fiskeartene, har vi alt for lite kunnskap til at forvaltningen kan kalles forsvarlig, sier Karoline Andaur, leder for havmiljøprogrammet i WWF.
Det kan ligge svært forskjellige historier bak ulike fiskestykker og skalldyr i en vanlig fiskedisk. Mens noen av fiskene kommer fra bestander hvor det er rikelig å ta av, kan andre være så sjeldne at de står på myndighetenes egne lister over truede arter.
- Bevisste forbrukere kan være med på å presse fram mer bærekraftig forvaltning av både villfisk, skalldyr og oppdrett. Det finnes en lang rekke gode miljøalternativer i sjømatdiskene. Med litt kunnskap om de enkelte artene kan både storinnkjøpere og vanlige forbrukere gjøre en forskjell for livet i havet. Vi håper flest mulig forbrukere bruker informasjonen som guide til å avgjøre hva slags sjømat de skal spise ofte, hva de skal servere ved spesielle anledninger – og hva de skal ligge helt unna, avslutter Andaur.
Les mer på wwf.no
Det kan ligge svært forskjellige historier bak ulike fiskestykker og skalldyr i en vanlig fiskedisk. Mens noen av fiskene kommer fra bestander hvor det er rikelig å ta av, kan andre være så sjeldne at de står på myndighetenes egne lister over truede arter.
- Bevisste forbrukere kan være med på å presse fram mer bærekraftig forvaltning av både villfisk, skalldyr og oppdrett. Det finnes en lang rekke gode miljøalternativer i sjømatdiskene. Med litt kunnskap om de enkelte artene kan både storinnkjøpere og vanlige forbrukere gjøre en forskjell for livet i havet. Vi håper flest mulig forbrukere bruker informasjonen som guide til å avgjøre hva slags sjømat de skal spise ofte, hva de skal servere ved spesielle anledninger – og hva de skal ligge helt unna, avslutter Andaur.
Les mer på wwf.no