Nordmenn elsker sushi
Nesten halvparten av landets voksne befolkning har spist sushi i løpet av det siste året. Flere prøver seg også som sushikokker hjemme, og overraskende mange mener det var lettere enn de trodde, viser ny undersøkelse.
20.08.2012 11:32En ny undersøkelse gjennomført av Norstat for Norges
sjømatråd viser at sushi ikke er et kortvarig kulinarisk innslag på
norske spisebord. 1 av 4 spiser sushi en eller flere ganger i
måneden og 30 prosent av disse har lagd sushi selv.
- Norske sjømatråvarer blir stadig mer tilgjengelig i butikkene.
Sushi er enkel å lage og er like sosial mat som taco og pizza, sier
markedsrådgiver Ragnhild E. Heen i Norges sjømatråd.
-Av de under 40 år har 56 prosent spist
sushi det siste året, mens blant de over 50 år er det 35 prosent
som har smakt sushi. Unge mennesker opplever sushi som godt og
sunt, og vi ser at sushitrenden brer om seg, sier Heen.
Hun gleder seg over at sushi har fått
et solid fotfeste blant nordmenn. Det er likevel fortsatt mest
vanlig å bestille sushi som take-away eller kjøpe ferdig i butikken
fremfor å lage selv hjemme.
- Det å lage sushi selv er ikke så vanskelig. Over 70 prosent av de
som har prøvd å lage sushi selv sier at det var ganske lett. I
Norge har vi unik tilgang til den aller beste sjømaten. Gode
råvarer er som kjent avgjørende for resultatet, sier hun.
Se Godfisk.no/sushi for å få tips og inspirasjon
til å lage sushi selv.