Meny

Medlemsregisteret! Er du korrekt oppført?

article image Foto: Norges Sildesalgslag/Roar Bjånesøy

Er du og ditt mannskap oppført korrekt i medlemsregisteret i Norges Sildesalgslag? Har du byttet fartøy eller gjort andre endringer? Har du fått nye mannskapsmedlemmer, eller kanskje noen er sluttet? Eller er du blant dem som ennå ikke har registrert fartøyet, øvrige eiere av fartøyet og / eller mannskapet.

05.04.2017 10:51

Hvorfor må alle registrere seg?
Ifølge Samvirkeloven og Norges Sildesalgslags vedtekter kan alle norske fiskere, både eiere og mannskap, som fisker og omsetter pelagisk fisk gjennom Norges Sildesalgslag, bli medlemmer i laget. Det er rederiets ansvar å få registreringen gjort.

Hva betyr dette i praksis?
- Medlemskapet medfører ingen forpliktelser ut over at en kan bli valgt til tillitsverv, det vil si bli medlem av styret, salgsutvalget, utsending til årsmøtet eller andre verv. Dette er din anledning til å påvirke omsetningen av fisk i pelagisk sektor, som medlem av Norges Sildesalgslag, sier adm.dir Jonny Berfjord.


Du kan ikke velges til tillitsverv i laget uten å være registrert i medlemsregisteret, ei heller avgi stemme ved valg. Et mest mulig komplett register gjør det lettere å ha oversikten og avvikle valg.

I år er det kun de vanlige årsmøtevalg som skal foretas. Halvparten av styret velges annet hvert år, og styret skal igjen utnevne salgsutvalget. Imidlertid er det viktig å holde medlemsregisteret oppdatert, og dette er et ledd i den årlige revisjon.

Hvordan ?
Logg deg på ekstranett og sjekk dine opplysninger. LOGG PÅ HER


Får du problemer, vennligst ta kontakt på tlf 55 54 95 00, eller send en epost til [email protected]