Hanne-Cecilie Sporsheim hedret med Matkulturprisen 2024
Hanne-Cecilie Sporsheim i Juviksild er vinneren av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2024.
18.12.2024 16:00I dag ble Matkulturprisen 2024 delt ut, og vinneren ble Hanne Cecilie Sporsheim fra Juviksild som får prisen for sitt engasjement med å bringe silda tilbake til det moderne kjøkkenet og norske middagsbord. Etter en kombinasjon av folke- og juryavstemning ble Hanne Cecilie kåret som årets vinner.
Vi i Sildelaget ønsker å gratulere Hanne Cecilie med den velfortjente prisen. Hennes engasjement for å løfte silda som en bærekraftig og smakfull fisk har vært en viktig del av arbeidet med å sette fokus på sildens rolle i norsk matkultur.
Om prisen
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris ble etablert i 1994 til ære for Ingrid Espelid Hovig, en av Norges mest kjente matformidlere som i år ville fylt 100 år. Prisen tildeles personer som har gjort en ekstraordinær innsats for å formidle norsk mat med fokus på tradisjon. Den deles i dag ut av Stiftelsen Norsk Mat.