Meny

Anbefaler fisk på grillen

article image Foto: Norges Sildesalgslag

Ingrid Espelid Hovig deler gjerne noen av sine gode tips og oppskrifter. Enkle grep gjør du sommerens grillmåltider sunne og velsmakende. Det enkleste og beste tipset? Fisk på grillen...

14.08.2012 14:55
- Nøkkelen er å spise variert, sier Espelid Hovig, som anbefaler rikelig med fisk og grønnsaker på grillen.

  • Bruk oppskårne rå grønnsaker som ventemat i stedet for pølser. Ha gjerne en dipp til, og kanskje litt grovt brød eller flatbrød. Det er godt å knaske på for både store og små.
  • Fet fisk er fast i kjøttet og egner seg utmerket til grilling. Laks kan grilles både hel (i folie), i skiver og i små stykker på et spyd. Pensle fisken med olje før du legger den på grillen. Husk også å pensle folien, dersom du pakker inn fisken.
  • Det tar litt lenger tid å grille fisken hel, så hvis man er veldig sulten, er det lurt å filetere fisken. Pensle fisken lett med olje slik at skinnet ikke løsner.
  • Vær tålmodig når du skal grille kjøtt på kullgrill. Vent til grillkullet er blitt hvitt, da er varmen best og det smaker ikke tennvæske av maten. Det tar cirka 25 minutter. Dette gjelder også engangsgrill.

    Tips og oppskrifter finner du på www.godfisk.no
  •