Makrell
Hopp til innhold:
Minstepriser
Sortiment | Detaljer | Gyldig fra | Pris | Neste uke | Prisenhet |
---|---|---|---|---|---|
Gr.1: > 250 gr | 28.10.24 | 4,5307 | n/a | Øre/gr | |
Gr.1: > 250 gr | Fersk | 23.07.24 | 16,0000 | n/a | NOK/kg |
Gr.1: > 250 gr | Sjøltilvirket agn, Rund | 25.07.24 | 3,0000 | n/a | NOK/kg |
Gr.2: < 250 gr | Sjøltilvirket agn, Rund | 25.07.24 | 3,0000 | n/a | NOK/kg |
Gr.2: < 250 gr | Fersk | 23.07.24 | 16,0000 | n/a | NOK/kg |
Gr.2: < 250 gr | Frysing | 01.01.24 | 3,5000 | n/a | NOK/kg |
Mel & Olje | 21.10.24 | 5,6130 | n/a | NOK/kg | |
Mel & Olje | Avskjær | 21.10.24 | 4,7710 | n/a | NOK/kg |
Uspesifisert | Frysing, Rund | 01.08.24 | 2,1000 | n/a | NOK/kg |
Kvoteoversikt
Kart - Makrell
Nyheter
Artsbeskrivelse
Makrell er en vandrefisk som går i stim nær overflaten. Den er en glimrende svømmer, mangler svømmeblære og kan foreta lynsnare opp og nedstigninger i vannet. Makrellen kan bli opptil 50 cm. lang. Når den beiter svømmer den i stor fart med åpen munn. Ved hjelp av gjellegitter siler den ut vannet. På den måten får den i seg næring som plankton og fiskeegg.
I april - mai gyter den i sentrale deler av Nordsjøen. En del kommer også inn mot Norskekysten for å finne næring og gyte. Makrellen lever av småsild, brisling og blir etter gyting til det som populært kalles høstmakrell. I august - september trekker den bort fra kysten.
Makrellyngel vokser raskt, allerede om høsten kan vi fiske " pir" , - ung makrell.
Anvendelse:
Brukes til konsum, enten som fersk, frosset, marinert eller røkt. Den blir også hermetisert og brukt i f.eks makrell i tomat. Noe av makrellen brukes i produksjonen av mel og olje.
Fangstredskaper:
Ringnot og trål.
Næringsinnhold:
Om våren har makrellen lavt fettinnhold, mens høstmakrellen kan inneholde om lag 30 % fett, og dermed store mengder Omega 3- fettsyrer. Den er i tillegg en svært god kilde for vitaminene B 12 og D.
Fakta om Makrell
Minstemål
30 cm
Latinsk navn
Scomber scombrus
Sesong
April - November
Størrelse
65 cm