Meny

Silda i sentrum i Ulvik

Sjømat Nordsjøsild NVG-Sild
article image Foto: Norges Sildesalgslag

20. – 21. juni inviterer Hardanger Matsymposium igjen til lokalmatfest i vakre Holmen kulturpark i Ulvik.

11.06.2025 11:20

Sildelaget bidrar hvert år til ulike arrangementer som fremmer den pelagiske sjømaten. Ett av dem er Hardanger Matsymposium, hvor det i år er silda som står i sentrum. I idylliske omgivelser ved fjorden i Ulvik dekkes det opp til sildebord med 12 småretter, nøye tilpasset lokal sider.

Billettene til sildebordet fredag er allerede utsolgt, men det blir ny sjanse lørdag 21. juni klokken 16.
Billetter finner du her! 


Sjekk ut hele festivalprogrammet under eller gå til Facebook-arrangementet her. 

PROGRAM – fredag 20. juni

  • 13:00–15:00 | Workshop: "Besøksforvaltning"
    Vi starter dagen med en aktuell workshop:
    Hva er besøksforvaltning, og hvor mange har vi plass til?
    Hvordan bruke besøksforvaltning som verktøy for å sikre bærekraftig utvikling og samtidig skape grunnlag for bred lokal verdiskaping i bygdene våre?
    Prosjektleder Britt Dalland fra Vestland fylke holder innlegg og svarer på spørsmål, informerer og engasjerer.
    Møteleder: Per Gunnar Hettervik, seniorrådgiver for mat, kultur og opplevelser i Norges Vel.
    Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi møtes i Gulehuset på Hjeltnes.
    Påmelding: Ticketmaster.no

  • 15:00–23:00 | HAGEKAFÉ
    Småretter og Hardanger-drikker

  • 16:00 | SILDEBORD I NAUSTET
    Langbord med et hav av smaker.
    12 ulike småretter tilpasset lokal sider. Påmelding: kr 675 (UTSOLGT)

  • 18:00 | SMAKSVERKSTED I TELTET VED FJORDEN
    Norge møter Frankrike – sidersmaking med pommelier og sommelier David Gyllander
    Påmelding: kr 350 (18 års aldersgrense)

  • 16:30 og 18:00 | SMAKSVERKSTED I KJELLEREN
    Hiernagla småskala håndverksbrenneri fra Sveio har ambisjoner om å lage verdens beste single malt whisky!
    De inviterer til smaksprøver av sine produkter i kjelleren i Isdalshuset.
    Påmelding: kr 350 (20 års aldersgrense)

 

PROGRAM – lørdag 21. juni

  • 11:00–12:00 | VANDRING ETTER VILLE VEKSTER
    Geir Flatabø tar oss med på jakt etter spiselige, ville vekster.
    Geir har bred kunnskap om helhetlig medisin og nyttevekster. Han viser oss hva vi kan finne i bygda og forteller underveis.
    Turen starter i tunet på Hjeltnes.
    Påmelding: kr 50

  • 12:00–23:00 | HAGEKAFÉ

  • 12:00 | ÅPNING AV "CATHARINE HERMINE KØLLE"-UTSTILLINGEN I ISDALSHUSET
    Ved prosjektleder Geir Sigmund Netland.
    Akvareller av Norges første kvinnelige kunstmaler, fotturist og reiseskribent.

  • 12:00–17:00 | HAGEMARKED
    Salg av sommerblomster fra Hjeltnes Gartneri

  • 13:00–16:00 | GRILLING I HAGEN
    Vi griller lam fra Solheim og kalvekjøtt fra Larsastova

  • 14:00 | AFTERNOON CIDER I TELTET VED FJORDEN
    Bordsete inviterer til smakfulle småretter tilpasset lokal sider
    Påmelding: kr 675

  • 16:00 | SILDEBORD I NAUSTET
    Langbord med et hav av smaker
    12 ulike småretter tilpasset lokal sider
    Påmelding: kr 675

  • 17:30 | SMAKSVERKSTED I TELTET VED FJORDEN
    Norge møter Frankrike
    Sidersmaking med pommelier og sommelier David Gyllander
    Påmelding: kr 350 (18 års aldersgrense)

  • 16:30 og 18:00 | SMAKSVERKSTED I KJELLEREN
    Hiernagla småskala håndverksbrenneri fra Sveio inviterer til smaksprøver av sine produkter
    Påmelding: kr 350 (20 års aldersgrense)

  • 19:00 | KONSERT I HAGEMAFIÈT
    Matti Røssland Trio
    "Sprudlende og rocka. Varmt og fengende. Stille og vakkert."
    Billetter: TicketCo kr 200 (18 års aldersgrense, vergeordning tilgjengelig)

 

Se video fra fjorårets festival her: